Game of Stones (voorbeschouwing)

Game of Stones (voorbeschouwing)

De kriebels beginnen nu al te komen. Het gekste en mogelijk extreemste evenement waar Henrie en ik ooit aan meegedaan hebben. De Game of Stones is een evenement waarin alleen het tijdstip van de start vastligt en dat je er 36 uur over mag doen om de 8 zgn. Rittersteine te vinden die je geloot hebt. Dat alles in het Pfälzerwald in Duitsland, een gebied minstens zo groot als Gelderland en Overijssel bij elkaar. Verder is alles onbekend, onzeker en afhankelijk van je eigen kunnen en keuzes die je maakt. Door als team te lopen hopen we elkaar er doorheen te kunnen sleuren.

Vooral veel vragen duiken op in mijn hoofd. Wat moet er mee onderweg, wat niet? Een lijstje helpt veel, maar je moet zelf ook goed nadenken over bijvoorbeeld eten en drinken. Zelf navigeren en de stenen zoeken wordt nog een hele klus. Weliswaar maken we het ons wat gemakkelijker door met GPS-handheld te navigeren, maar toch…. En dan het slapen onderweg. Wordt het een lekker tukkie in een zwoele zomeravond onderweg in een schuilhutje? Of vinden we toch ergens onderdak?

Dat het geen makkie wordt staat vast. Michael Frenz van de Meldeläufer is zelf gek op het lopen van extreem lange afstanden over extreem terrein (o.a. winnaar van de Legendstrail 2016). Hij organiseert zelf ook beroepsmatig loopevenementen, waarbij 50 kilometer ongeveer de kortste afstand is en meer dan 600 km de langste. In dat licht zijn de 140-160 km waar hij rekening mee houdt niet echt extreem. Voor ons waarschijnlijk een maat te groot, maar gelukkig kunnen we ook al een stoere titel verdienen al we minimaal 4 stenen verzamelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *